Podsumowanie kwietnia.

“Nie ważne, że idziesz powoli, ważne, że idziesz do przodu.”(…)

Kochani ❤ ????W kwietniu wiosna była w pełnym rozkwicie, przyszła wyjątkowo szybko. Słońce mocno nas ogrzewało, pięknie kwitły bzy i forsycje.????????????

????Teraz maj i czas na podsumowanie kwietnia. Najważniejszym wydarzeniem dla nas było zakończenie 1 etapu budowy Centrum Rehabilitacji – wstawione zostały ostatnie okna i brama garażowa. Zamknięta bryła tak dużego budynku, robi wrażenie.???????????? To ogromne osiągnięcie w naszym projekcie. Z każdym krokiem jesteśmy bliżej otwarcia Centrum.???? Przed nami kolejne wyzwania, takie jak prace wykończeniowe, instalacje wewnętrzne i wyposażenie. Mamy nadzieję, że będziecie nadal z nami.❤❤❤

????7 kwietnia obchodziliśmy “Światowy Dzień Zdrowia”, którego hasłem było “Moje zdrowie, moje prawo”. Przypomnieliśmy Wam, jak ważna jest troska każdego człowieka o zdrowie, dbając o prawidłową dietę, ruch fizyczny i spokój umysłu.???? Kontynuując temat zdrowia na Spotkanie Fundacyjnych Mam zaprosiliśmy psychodietetyka i dietetyka klinicznego – panią Beatę Więcław. Poznałyśmy zasady prawidłowego odżywiania i jego wpływ na funkcjonowanie organizmu. ???????????????? Zaznajomiłyśmy się z wiedzą psychodietetyki, która łączy i jednocześnie rozwiązuje problem odżywiania całościowo. Pomaga osobom, które borykają się z różnymi trudnościami natury żywieniowej: otyłość czy zaburzenia łaknienia. Ważne tematy były przeplatane zabawnymi historiami. Było jak zawsze miło i przyjemnie. Za co Wam Drogie Mamy dziękujemy.????

????Wsparcie jakie przekazujemy naszym Podopiecznym jest stałe i przekazywane na miarę naszych możliwości. Wspieramy w dofinansowaniu specjalistycznych rehabilitacji, masaży leczniczych, zakupie leków oraz żywności specjalnego przeznaczenia medycznego. ???????????? Regularnie odwiedzamy naszych Podopiecznych. Rozmawiamy i staramy się reagować na Ich potrzeby.

????Odwiedziłam w kwietniu Karinę i Jej Dziadków. Nikt z nas nie pomyślał, że będzie to ostatnie spotkanie z Karinką ????????????…Byłam u Konrada, który jak prawdziwy gentleman wita wszystkie kobiety.☺️ Grałam w remika z Kamilem i Kacprem, oczywiście mnie ograli ????????. Poznałam rodziny Krzysia, Natalki, Mieszka i Julki. Odwiedziłam również Filipa i Oliwiera.????‍????‍????

????Spotkaliśmy się z przedstawicielami organizacji społecznych, które świadczą wsparcie mieszkańcom Powiatu Wielickiego.Tym razem spotkanie miało miejsce w WTZ Podolany. Dziękujemy za gościnę ????????

????Kwiecień zakończył okres rozliczeń podatkowych, a tym samym przekazanie 1,5% wybranym OPP. Każdemu kto przekazał swój procent podatku na naszą Fundację, bardzo serdecznie dziękujemy.❤️❤️❤️