Centrum Rehabilitacji

Centrum – Plan budowy

Zastanawiając się nad przyszłością oraz rozwojem Fundacji zrodził się plan budowy Centrum Rehabilitacji, które powstaje na ul. Obrytka w Gdowie. Zwiększy ono dostępność świadczeń z zakresu rehabilitacji zarówno dla dzieci jak i dorosłych, Podopiecznych oraz okolicznych mieszkańcom Gdowa i okolic posiadającym wskazania lekarskie do rehabilitacji.

Zauważyliśmy niedobór takich usług w naszym regionie. Słaba dostępność dotyczy nie tylko rehabilitacji domowej, ale przede wszystkim tej udzielanej stacjonarnie, w trybie ambulatoryjnym. Znaczna część Podopiecznych Fundacji Chomik – Ku Dobremu korzysta z rehabilitacji domowej, w której kosztach niezmiennie partycypujemy.

Centrum Rehabilitacyjne będzie stanowić swoiste centrum ogniskujące najlepszy sprzęt i doświadczonych terapeutów wokół osób, wymagających troskliwej opieki.

Zdajemy sobie sprawę, że ludzi potrzebujących jest dużo, liczba ta będzie się powiększać.

Wciąż pomagamy i wspieramy liczną grupę naszych Podopiecznych. Lubimy obserwować Ich postępy, choć zwykle są okupione dużym wysiłkiem. Ich zapał i ciężka praca nad poprawą swojej sprawności, daje nam motywację do dalszych działań. Chcemy wesprzeć Ich jeszcze bardziej w tak potrzebnych zajęciach rehabilitacyjnych.

Zobaczcie jak powstaje Centrum Rehabilitacji

Rok na budowie – część 10.

Listopad/grudzień – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 9.

Październik – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 8.

Wrzesień – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 7.

Sierpień – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 6.

Lipiec – Dziennik Budowy Centrum Rehabilitacji część 5.

Czerwiec – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 4.

Maj – Dziennik Budowy Centrum Rehabilitacji część 3.

Kwiecień – Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji część 2.

Marzec – Dziennik Budowy Centrum Rehabilitacji część 1.

Dziennik budowy Centrum Rehabilitacji
– start budowy.