Międzynarodowy Dzień Rodziny.

15 maja Międzynarodowy Dzień Rodziny ????‍????‍????‍????

“Rodzina jest sobą, jeżeli buduje się na wzajemnym zaufaniu, na zawierzeniu wzajemnym. Tylko na takim fundamencie można też budować proces wychowania, który stanowi podstawowy cel rodziny i jej pierwszorzędne zadanie.”(…) Jan Paweł II ❤️

Celem dzisiejszego Dnia jest zwiększenie świadomości na temat potencjału i wyzwań związanych z życiem rodzinnym ????. Przypomina nam on również, jak ważne są relacje rodzinne, wzajemne wsparcie, miłość i jedność. ????‍????‍????‍????????‍????‍???? ONZ ustanowiła ten dzień, aby podkreślić kluczową rolę jaką rodzina odgrywa w życiu jednostek oraz w społeczeństwie. Dzień ten ma również podkreślić potrzeby wspierania rodzin w różnych dziedzinach życia ????????.

Dzisiaj, z okazji Międzynarodowego Dnia Rodziny znajdźmy chwilę aby spędzić czas razem z rodziną ????????????. Życzymy wszystkim Rodzinom a zwłaszcza naszym Fundacyjnym dużo sił i wzajemnej miłości, niezapomnianych, wspólnych chwil, które są najcenniejsze ????. Wasza miłość, wytrwałość i poświęcenie stanowią inspirację dla innych ❤️????????‍????‍????‍????.

Pogoda dopisuje ???? dlatego zachęcamy do wspólnego spaceru na świeżym powietrzu – cieszmy się sobą i tym, co nas łączy, co osiągnęliśmy wspólnie ????‍????‍????‍????. Uśmiechnijmy się do siebie ????, przytulajmy????, bądźmy razem ????, nie ukrywajmy naszych uczuć … ???? – nie tylko dzisiaj, ale zawsze i często.