Ogólnopolski Dzień Opiekuna.

???? Wczoraj obchodziliśmy Dzień Chorego, a dzisiaj, 12 lutego – przypada Ogólnopolski Dzień Opiekuna ????. Tegoroczna kampania społeczna nosi hasło „#PókiMyŻyjemy❤️.

Dedykujemy ten dzień Opiekunkom i Opiekunom rodzinnym osób z niepełnosprawnością oraz starszych ❤️.

Bycie Opiekunem OzN to praca 24h na dobę. Opiekunowie czuwają zawsze na posterunku, poświęcając się bezgranicznie. Przeorganizowują swoje codzienne życie, aby zapewnić właściwą opiekę, często rezygnują z marzeń, pracy i dotychczasowych przyzwyczajeń. Ich rola w życiu osób potrzebujących jest niezwykle ważna, nieoceniona, choć często pozostaje niezauważona. To zazwyczaj OzN nieświadomie „organizują” Opiekunom codzienność.

Dzisiejsza data stanowi okazję do docenienia trudu, zaangażowania i miłość Tych, którzy poświęcają się opiece nad innymi ❤️.

W naszej Fundacji gorąco doceniamy szczególnie Mamy naszych Podopiecznych (Tatusiów również ???? ). To One często pełnią rolę zarówno Mamy i Opiekunki, niejednokrotnie próbują łączyć opiekę nad chorym dzieckiem z pracą i codziennymi wyzwaniami. Chociaż łatwo nie jest, One nie poddają się nigdy! Są niezastąpione!

Dziś szczególnie gorąco o Was myślimy! Doceniamy Wasze oddanie, siłę i determinację. Doceniamy Wasz trud i poświęcenie!

Życzymy wszystkim Opiekunom wytrwałości i zdrowia! ❤️ ❤️ ❤️