Styczniowe Spotkanie Fundacyjnych Mam.

????Kochani,

Dzisiaj 2 lutego Świat obchodzi Dzień Pozytywnego Myślenia. Nie od dziś wiadomo, że pozytywne myślenie dobrze oddziałuje na nas i nasz organizm.

W tym dniu obchodzimy też Światowy Dzień Życia Konsekrowanego, któremu przyświeca hasło: „Przyjąć Boga w tych, którzy są w potrzebie”.????????

????Kilka dni temu miałam okazję wziąć udział w styczniowym Spotkaniu Fundacyjnych Mam.

????Było to dla mnie niesamowite przeżycie. W trakcie Spotkania Mamy opowiadały o swoich chorych dzieciach, o swoim życiu.

Przyglądałam się jak rozmowy przeplatały się radością i łzami. Widziałam potrzebę rozmów i ulgę po podzieleniu się swoimi opowieściami, doświadczeniami.

To niesamowite, przyjazne i wspierające siebie wzajemnie grono Kobiet, które rozumieją się niż ktokolwiek inny. Poczułam, że nasze drobne problemy dnia codziennego to “nic” w porównaniu z tym, z czym zmagają się nasze Fundacyjne ???????? Mamy w codziennej walce o zdrowie i byt swoich pociech.????

Na spotkaniu miałyśmy okazję gościć p. Asia Murek – pedagog z wieloletnim stażem pracy. Trener i wykładowca z Polskiego Centrum Profilaktyki, której pasją jest praca z drugim człowiekiem, rozwiązywaniem sytuacji, które wydają się bez wyjścia. ????‍????

???? Pani Asia przygotowała ciekawy temat Spotkania. Miałyśmy rozmawiać o kobiecości. Jednak zabrakło nam czasu na temat przewodni. Spotkanie potoczyło się trochę inaczej, w innym kierunku niż było zaplanowane. Ale tematy poruszane, były równie potrzebne i owocne. Mamy nadzieję, że p. Asia jeszcze zechce nas odwiedzić i nadrobimy ten temat. ????

???? Niespodzianką dla Mam był występ moich dzieciaków – Patrycji i Mateusza, którzy przenieśli nas w świąteczny czas i wspólnie kolędowaliśmy. Zagrali nam kilka kolęd na altówce i skrzypcach.????????

Dziękuję,

Kinga❤️