Lutowe Spotkanie Fundacyjnych Mam

???? Za nami drugie w tym roku Spotkanie Fundacyjnych Mam w Rabatka Cafe – Kawiarnia Gdów????.

Tym razem spędziliśmy czas na nauce szydełkowania. ✂️????

Panie z Koła Gospodyń Wiejskich z Wiśnicza Małego uczyły nas robótek ręcznych. Frekwencja Mam przerosła nasze oczekiwania, sala była cała zapełniona ????. Pani Lucynka i Jej koleżanki z KGW cierpliwie przekazywały sztukę dziergania, pokazywały nam jak wyczarować koguciki ????, zajączki ???? i jajeczka wielkanocne ????. Niektóre Mamy po kilku wskazówkach zaczęły dziergać jak mistrzynie, powróciła magiczna atmosfera dzieciństwa, kiedy to nasze babcie uczyły nas robótek ręcznych ????.

???? Dziękujemy Paniom z Koła Gospodyń za bezcenną obecność i otwartość. Byłyśmy wzruszone i zaskoczone przygotowanymi dla nas niezwykłymi niespodziankami! ???? Każda z naszych Mam poczuła się doceniona i wyjątkowo ????.

Dzięki Wam, te chwile spędzone razem były niezapomniane i pełne magii. Wasze serca i zaangażowanie są prawdziwym przykładem wspólnoty i solidarności????.

????Drogie Panie, życzymy Wam mnóstwa radości i sukcesów w Waszych działaniach.

Wasza obecność sprawiła, że każdy moment spotkania był pełen ciepła i inspiracji. Mamy nadzieję, że już niebawem zobaczymy się ponownie ????.

“Ale gdy dopadają nas choroby, troski i kłopoty, wówczas nasze twórcze hobby może stać się również skuteczną terapią i prawdziwą odskocznią od pogmatwanej, bolesnej rzeczywistości. Robienie na szydełku, nabieranie kolejnych oczek daje poczucie celu i spełnienia.” – Debbie Macomber – z książki “Sklep na Blossom Street”.

————————————-

Pamiętajcie o nas rozliczając swój PIT! ❤