Pomoc dla Marcela i Filipa

W ostatnim czasie nasza Fundacja Chomik – Ku Dobremu pomogła sfinansować zakup dwóch specjalistycznych sprzętów dla naszych podopiecznych Filipa i Marcela.

Filip jest podopiecznym Fundacji Chomik Ku Dobremu od grudnia 2021 roku. Od urodzenia cierpi na czterokończynowe porażenie mózgowe, któremu towarzyszy bardzo duża spastyka. Filip nie jest w stanie samodzielnie poruszać się, jeść ani pić. Wymaga stałej opieki i wsparcia w czynnościach dnia codziennego. Pomimo tych wszystkich ograniczeń, Filip jest chłopcem bardzo pogodnym i ciekawym świata. Uwielbia spacery i miłe towarzystwo.

Historię Marcela już zapewne znacie a jeśli przeoczyliście to koniecznie nadróbcie zaległości! 👉https://www.facebook.com/FundacjaKuDobremu/posts/476501043831152. Zachęcamy również do wysłuchania wartościowego reportażu Polskiego Radia zatytułowanego „Niezwykła historia Marcela i jego nauczycielki” https://player.polskieradio.pl/kolejka

Fundacja Chomik Ku Dobremu wspiera podopiecznych w głównej mierze w regularnym finansowaniu rehabilitacji jak i dofinansowaniu do zakupu specjalistycznych sprzętów. Staramy się zawsze odpowiadać na pojawiające się potrzeby. Mamy nadzieję, że nowe sprzęty Marcela i Filipa będą służyć im jak najlepiej i jak najdłużej.