Opowieść o Łukaszu i jego kochającej rodzinie.

Poznając Łukasza oraz jego Rodzinę, nie da się nie zauważyć, ogromnej miłości jaka panuje w ich domu 😍🏠 Mimo, że Łukasz niemal 6 lat temu zapadł w śpiączkę, z której nie może się do dziś wybudzić – Oni wciąż, dniem i nocą czuwają przy Nim. Okazują Mu niesamowite wsparcie 💪, są najważniejsi w procesie jego leczenia i rehabilitacji 🫶👏

Łukasz przed dniem feralnego wypadku, wiódł szczęśliwe życie. Nikt nie przypuszczał, nawet w najczarniejszych scenariuszach, że ostatni dzień przed Świętami Bożego Narodzenia będzie dniem – który najbliżsi Mu, chcą wymazać z pamięci 😞😢. Wtedy to, upadł w pracy z drabiny na betonową posadzkę, doznając ciężkich obrażeń głowy. Od tego czasu życie kochających Rodziców i oddanych Sióstr jest podporządkowane pod potrzeby Łukasza 💕.

Mimo, że opieka nad Nim wymaga dużej pracy i wysiłku, zapewne nieraz przychodzą chwile zwątpienia, nikt się nie poddaje ❣️ To Oni zauważają nawet najdrobniejszy sukces Łukasza. Rozpoznają radość, sfrustrowanie, czy nawet to, jak Łukasz bez słów potrafi „przywołać” kogoś do siebie z pokoju obok. Daje im to jeszcze większą motywację 💕 do szukania różnych metod aby Go obudzić.

🍀 Rodzina Łukasza wierzy, że Jego stan to nie wyrok, że wspólnymi siłami uda się go pokonać. A Łukasz będzie świadomie cieszył się jeszcze nie raz ze wspólnie spędzanego czasu🌞.

👍 Nasz podopieczny codziennie rano z utęsknieniem czeka na swoich rehabilitantów, aby kolejny dzień walczyć o lepszą sprawność. Ćwiczy swoje ciało, wzmacnia go, rozciąga przykurczone mięśnie. 💪 Dzięki temu nie ma odleżyn, co przy Jego trybie życia jest bardzo ważne. Łukasz też bardzo chętnie, przebywa na tarasie, gdzie obserwuje jak zmienia się otaczająca Go przyroda 🌲 🦋 🌳 🌹 🐝 🌻 ☀️

Fundacja Chomik Ku Dobremu – wspiera Ich w walce stale współfinansując rehabilitacje Łukasza oraz ponosząc koszty zakupu jego leków 💊💉🩹

🫵 Już niedługo poinformujemy Was, jak możecie włączyć się w pomoc Łukaszowi 🫵

📣 Koniecznie śledźcie naszą stronę❗️