Nowy rok szkolny i wsparcie dzieci z Cabo Verde.

Ahoj przygodo! 🥳🤩
Dzisiaj ważny dzień, zaczął się nowy rok szkolny 👩‍🏫 📚, a wraz z nim nowe przyjaźnie, nadzieje, plany! To znaczy, że pora na nową przygodę 🙆‍♂️ 🎒.
Trzymamy mocno kciuki za uczniów, przedszkolaków a zwłaszcza za naszych Podopiecznych i Ich Rodziców! 🫶
Wierzymy, że to będzie dobry rok szkolny, dla wszystkich! ❤
Czy plecaki na jutro już mają wszyscy spakowane? 🤔 😜
Mamy nadzieję, że tak. 💪
Pewno znajdują się w nich kolorowe kredki, zeszyty, bloki … Oby znalazły się tam też empatia, wyrozumiałość, życzliwość oraz pewność siebie 🥰 🍀.

Nawiązując do dzisiejszego dnia, pięknych nowych i kolorowych plecaków, chcielibyśmy opowiedzieć Wam o inicjatywie do jakiej dołączyliśmy w wakacje. W ramach projektu Adopcja Serca Siostry Klawerianki❤️ postanowiliśmy pomóc w przygotowaniu misyjnych paczek 🎁, które zostały wysłane przez Zgromadzenie Sióstr Misjonarek św. Piotra Klawera do Cabo Verde 🌎 ❤️.

W paczkach znalazły się materiały szkolne, takie jak plecaki, piórniki, zestawy linijek i kredek, pisaki, plastelina, zeszyty, cyrkle, temperówki, bloki rysunkowe, dla najmłodszych kolorowanki. 📚 📒 🖍 ✂️ 📐 📖
Wszystko pomogliśmy spakować i paczki pełne wsparcia, z iskierkami ciepła i miłości wysłaliśmy do Sióstr Misjonarek. W kontenerze zapakowanym po same brzegi przekazane wsparcie już płynie ⛴ na archipelag Cabo Verde.

Dołożyliśmy swoją cegiełkę do zaangażowania setek wolontariuszy i Rodziców Adopcyjnych. 🥰

🍀 Zachęcamy Was do wspierania różnorakich inicjatyw, które niosą światu nadzieję na dobre zmiany, gdyż dobrymi uczynkami możemy przynieść potrzebującym kropelkę szczęścia ❤️ 💚.