Grzegorz

Poznajcie historię Grzegorza...

5 marca 2018 rok to dzień, który zmienił dotychczasowe życie Grzegorza… Korzystając z dobrych warunków pogodowych, Grzegorz wraz z synem wybrał się na narty. Wybrali dwie różne trasy, trasa Grzegorza okazła się dla niego ogromnie nieszczęśliwa… Uderzył on w nieprawidłowo zaparkowany samochód. Doznał rozległego urazu mózgowo – czaszkowego.

Pierwsze trzy miesiące po wypadku Grzegorz spędził na Oddziale Intensywnej Terapii, walcząc o życie. Obecnie Grzegorz po wielu miesiącach spędzonych w Ośrodkach Rehabilitacyjnych, przebywa w domu, gdzie najlepszą opiekę zapewnia mu jego żona i dzieci. Skutkiem urazu jest niedowład czterokończynowy, brak kontaktu werbalnego i poza werbalnego.

Grzegorz wymaga całodobowej opieki, w ostatnim czasie pojawiła się również padaczka pourazowa. Fundacja Chomik Ku Dobremu wspiera powrót do zdrowia Grzegorza w zakresie wsparcia finansowego jego kosztownej rehabilitacji.